Gout. Tips dan ikhtiar penyembuhan
Gout adalah satu sakit yang sinonim dalam kalangan masyarakat pada hari ini. Gout ini secara asasnya disebabkan oleh penghasilan asid urik yang berlebihan di dalam badan. Sakit ini biasanya menyerang sendi-sendi terutamanya pada jari kaki atau buku lali. Pada kes yang teruk, ada yang menderita sakit sehingga memapah dinding atau terlantar.
Simptom gout adalah sakit yang mencucuk-cucuk pada bahagian sendi. Bahagian yang sakit juga akan menjadi bengkak dan merah.
Cara mengatasi gout ini adalah dengan mengawal paras asid urik di dalam badan. Pesakit juga perlu berpantang dari makan apa-apa jenis makanan yang boleh menyebabkan sakit gout bertambah teruk.
Antaranya ialah :
1. Makanan laut dan daging
2. Ikan tuna, ikan bilis
3. Minuman berakohol
4. Daging ayam belanda dan angsa
5. Minuman manis seperti soda atau minuman buah-buahan didalam kotak
6. Asparagus, bunga kubis, bayam, cendawan
7. Organ dalaman haiwan seperti hati dan pedal.
Hasil kajian dari Universiti Harvard mendapati bahawa Resveratrol yang terdapat didalam anggur dan Japanese Knotweed (Polyganum cuspidatum) adalah satu bahan yang mampu membantu menurunkan kadar asid urik di dalam badan.
Dan satu tonik ajaib keluaran syarikat supplemen terkemuka Shaklee adalah kaya dengan kandungan resevratrol ini! Tonik ini diberi nama VIVIX.
Setakat ini, ramai pesakit gout yang cuba berikhtiar dengan Vivix dan ternyata Vivix memang berkesan dalam menurunkan paras asid urik di dalam darah dan sekaligus meredakan sakit gout.
Di sini saya kongsikan beberapa testimoni pesakit gout yang mengamalkan Viix secara konsisten :)
Simptom gout adalah sakit yang mencucuk-cucuk pada bahagian sendi. Bahagian yang sakit juga akan menjadi bengkak dan merah.
Cara mengatasi gout ini adalah dengan mengawal paras asid urik di dalam badan. Pesakit juga perlu berpantang dari makan apa-apa jenis makanan yang boleh menyebabkan sakit gout bertambah teruk.
Antaranya ialah :
1. Makanan laut dan daging
2. Ikan tuna, ikan bilis
3. Minuman berakohol
4. Daging ayam belanda dan angsa
5. Minuman manis seperti soda atau minuman buah-buahan didalam kotak
6. Asparagus, bunga kubis, bayam, cendawan
7. Organ dalaman haiwan seperti hati dan pedal.
Hasil kajian dari Universiti Harvard mendapati bahawa Resveratrol yang terdapat didalam anggur dan Japanese Knotweed (Polyganum cuspidatum) adalah satu bahan yang mampu membantu menurunkan kadar asid urik di dalam badan.
Dan satu tonik ajaib keluaran syarikat supplemen terkemuka Shaklee adalah kaya dengan kandungan resevratrol ini! Tonik ini diberi nama VIVIX.
Setakat ini, ramai pesakit gout yang cuba berikhtiar dengan Vivix dan ternyata Vivix memang berkesan dalam menurunkan paras asid urik di dalam darah dan sekaligus meredakan sakit gout.
Di sini saya kongsikan beberapa testimoni pesakit gout yang mengamalkan Viix secara konsisten :)
Anak yang bekalkan Vivix untuk bapa yang travel jauh dan jalan bertongkat |
Paras asid urik turun daripada 9.9 kepada 7.6 |
Comments
Post a Comment