Posts

PANDUAN RINGKAS MENCARI TEMPAT LATIHAN INDUSTRI

Manusia belajar daripada pengalaman. Biarlah pengalaman yang Tim lalui dalam tempoh latihan industri ini memberi pengajaran bukan sahaja kepada Tim tetapi juga kepada mereka yang bakal menjalani latihan industri suatu hari nanti.

Mengikut pengalaman yang Tim sudah lalui, berikut adalah tips dalam memilih tempat latihan industri :

1. Bertanya kepada yang pakar atau lebih mengetahui.

Dalam hal ini, orang yang boleh kita rujuk adalah
>> Pensyarah yang merupakan Penyelaras/Penyelia Latihan Industri
>> Senior yang telah menjalani latihan industri pada semester-semester yang lepas

Hal ini amat penting bagi mengelakkan kita tersalah pilih tempat latihan industri yang bakal menyusahkan kita dan pensyarah kita pada kemudian hari.

Selain itu, terdapat juga Fakulti yang telah memiliki senarai syarikat atau agensi yang bagus dan tidak bagus untuk kita jalankan Latihan Industri. Jadi adalah elok jika kita merujuk dahulu kepada mereka kerana barangkali agensi tersebut sudah disenarai hitam dar…

PENGALAMAN TURUNKAN PARAS GULA DALAM MASA 2 MINGGU

Image
OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 21: NURUL SYAZWANI SALLEH




[KADAR KENCING MANIS MENURUN SELEPAS 2 MINGGU AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.
.

Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha.. 
.

Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih…

KISAH EMAK YANG KEMBALI SIHAT DAN CERGAS!

Image
SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 8 : A'BIDATUL MU'TADILLAH MOTOLANI



[KESIHATAN IBU SEMAKIN MENINGKAT SELEPAS AMALKAN VIVIX SHAKLEE]


Pada 1 September 2016 kami sekeluarga dilanda kebimbangan apa bila mak saya tidak sihat. Mak tiba-tiba jadi lemah sebelah badan sebelah kiri. Berjalan pun seret kakinya. Hati mana yang tak risau. Macam-macam benda difikirkan.
.

Pada keesokan hari adik bawa mak jumpa doktor. Alhamdulillah tidak serius. Mula-mulanya mak ada bagi tahu jari manis sebelah kirinya tak boleh dibengkok. Ingat biasa-biasa je lah. Rupanya dia melibatkan sarafnya melekat. Bila dah jumpa doktor jadi kita tahulah kan apa sebabnya.
.

Saya yang duduk di Gopeng ni bergegas pergi branch Ipoh pergi beli sebotol Vivix. Tak fikir lain dah. Nak mak sihat. Terus hantar kat mak. Disamping itu kami hantar mak berurut 3 hari berturut -turut untuk membetulkan urat-urat yang bermasalah.
.

Alhamdulillah selepas 2 minggu mak dah nampak cergas. Muka yang sebelum ni nampak mcm turun pipinya d…

PENGALAMAN KURANGKAN SAKIT LUTUT DAN SENDI

Image
SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 6 : SITI ROZITA OTHMAN



[SAKIT SENDI DAN LUTUT BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN SUPLEMEN SHAKLEE]
.

Apa perasaan anda bila terseliuh, kemudian jatuh terduduk dalam bilik air. Pasti rasa terkejut dan takut . Betul tak..?
.

Begitu lah yang terjadi pada saya . Dua kejadian lain hari. Lain masa tetapi pada bulan yang sama. Bulan lepas kan musim hujan. Jadi kerap ulang alik ke dapur. Yelah kan seharian hujan. anak-anak pula kejap-kejap nak susu..kejap2 masuk bilik air, pastu lapar balik.
.

Tak senang duduk melayan 3 beradik ni. Husna pulak baru belajar tak gunakan pampers. Jadi tumpu pada dia lebih. Huzaifah pula ada permainan baru. Suka buka tutup peti ais. Habis berkecah dia main air. Apa lagi.. tengah terkedek-kedek Kak Ita jalan ke dapur, terpelecok lah, tak perasan ada air. Nasib baik tak jatuh gedebuk. Selawat banyak-banyak. Nak marahkan Huzai dia apa tau kan. 
.

Terkejut sebab kaki terpelecot. Cepat-cepat saya sapu krim Herbal Blend. Risaunya hati hanya A…

PENGALAMAN MENGHILANGKAN KEJANG KAKI DAN SEMBELIT KETIKA HAMIL

Image
Ketika fasa kehamilan, terlalu banyak dugaan yang perlu dihadapi oleh para ibu.



Alahan, kekejangan kaki, mudah letih, sembelit, mood tidak menentu dan banyaaaak lagi.

Hari ini Tim nak berkongsi dengan anda semua tentang kisah seorang ibu yang mengalami sembelit dan kejang kaki ketika hamil, dan bagaimana beliau mengatasinya.

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 7 : NURFAEZAH BT. MOHD ZULKIFLI




[KEJANG KAKI DAN SEMBELIT HILANG SEMASA HAMIL, SUSU MERIAH KETIKA BERPANTANG, TIADA LAGI SAKIT BELAKANG, JERAWAT SEMAKIN PUDAR , KULIT SEMAKIN CERAH]

Assalamualaikum wbt.

Saya Nurfaezah Binti Mohd Zulkifli. Berumur 28 tahun dan berasal dari negeri Pulau Pinang. 
Saya bekerja sebagai Procurement Executive di sebuah syarikat swasta. 
.

Alhamdulillah hasil dari perkahwinan saya bersama suami tercinta kami telah dikurniakan seorang puteri yang comel .
.

Al-kisahnya, saya telah mengalami masalah kejang kaki dan sembelit yang teruk semasa hamil dan kurang susu badan ketika berpantang. Selain itu, saya juga …

HYPERTHYROID SUDAH STABIL DAN TIDAK PERLUKAN UBAT LAGI

Image
Penyakit Hyperthyroid adalah satu keadaan di mana kelenjar Thyroid mengeluarkan hormon Thyroid dalam kuantiti yang berlebihan daripada kuantiti normal.



Biasanya pesakit hyperthyroid akan mengalami simptom berikut :

1. Kerap menggigil
2. Merasa gementar, tiada mood atau cepat berasa letih
3. Mengalami keguguran rambut
4. Kerap rasa kepanasan atau berpeluh, kulit juga menjadi gatal dan kemerah-merahan

Biasanya setelah disahkan mengalami hyperthyroid, Doktor akan membekalkan anda dengan ubat yang perlu diambil tepat pada masanya.

Untuk kesan yanglebih baik, ambillah supplemen yang boleh membantu meningkatkan tahap kesihatan anda dan menyembuhkan sakit hyperthyroid yang anda alami.

Jom baca perkongsian daripada salah seorang pesakit hyperthyroid yang mengamalkan supplemen Shaklee.

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 5 : NORHASNIDA MOHAMAD NAYAN

[HYPERTHYROID SUDAH STABIL & TAK PERLU BERGANTUNG DENGAN UBAT LAGI]
.

Saya, Norhasnida Mohamad Nayan atau lebih mesra dengan panggilan Nieda. Saya …

PENGALAMAN BERPANTANG ANAK PERTAMA DENGAN SUSU YANG MERIAH!

Image
Menyambut kelahiran anak pertama merupakan satu pengalaman baru buat insan yang bergelar ibu.



Mana taknya, dengan zero pengalaman, semestinya perasaan risau, takut dan berdebar itu dirasai kan?

Jom baca pengalaman ibu yang berkongsi kisahnya menyambut kelahiran anak pertama dan berpantang tanpa sebarang masalah.

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 4 : NADIMAH MUHAMAD

[SIHAT, BERTENAGA DAN SUSU BANYAK DENGAN SHAKLEE MEMENUHI IMPIAN SEMUA IBU BERPANTANG]



Hai semua. Assalamualaikum! 

Nadim nak share sikit pengalaman berpantang anak yang pertama ni dengan set berpantang Shaklee. 

.
Sebenarnya set yang Nadim ada untuk berpantang ni adalah set vitamin yang memang Nadim dah makan sejak 3tahun lepas lagi. 

.
Tapi sebab baru first time mengandung kan, so lagi konsisten la Nadim ambik setiap vitamin tu. Tak nak la pulak jadi apa-apa kat anak. 

.
Lagi2 sejarah keturunan keluarga belah arwah mak Nadim memang banyak and hampir semuanya GDM masa mengandung yang terus lekat diebetes sampai akhir hayat da…